2008 m. rugsėjo 13 d., šeštadienis

kaip vagis mislijo

Dabar bus taip. Įdėmiai klausom Jurgelio ir vykdom nurodymus. Kultūra yra gigantiškas banginis, didesnis ir už mėlynąjį. Šitas banginis plaukia pro istoriją, per visus jos slenksčius, kurių paskutinis vadinamas CIVILIZACIJA. Kas yra civilizacija? Tai tarpsnis, kuriam užgriuvus, banginio viduriuose gyvenantys individai pradeda jausti savo sąnarius. „Kultūros žmogus žiūri į gyvenimą kaip į jam siųstą likimą. Tuo tarpu civilizacijos žmogui gyvenimas pasidaro problematiškas. Jis stengiasi jį pakeisti, pertvarkyti, patobulinti, pasidaryti praktiškesnį ir patogesnį“(Maceina). Taip pat didmiesčių išaugimas, ekspansijos dvasia, mokslo ir meno sunykimas (t.y. krūvos knygų, išvystytas mokslas, bet nėra žmonių, kurie visa tai įprasmintų ir trampampam). Mūsų individai pakrinka. Jie laksto į visas puses. Keli iš jų dėl kone patologiškų priežasčių pasuka keliu į gyvybiškai svarbius banginio organus. Jie teigia, kad reikia padaryti tvarką, reikia surasti geresnį banginį, pasistatyti tobulą sintetinį banginį banginyje arba pasiekti visišką laisvę t.y. pasiekti kažką, kas galbūt egzistuoja už banginio ribų. Visa bėda, kad vargšai minėtieji individai yra dideli skurdžiai. Jie neturi nieko kito išskyrus savo vienatinį banginį. Ir bet kokiu būdu kovoti su banginiu gali tik naudodami banginį. Neįmanoma pabėgti nuo kultūros ir visi bėgantys bėga būtent kultūros kojomis. Visi mes esam elementari kultūra. Įsivaizduokit dar kai ką: kontrkultūrinį aktyvistą, galbūt net nuogą, sėdintį ant kelmo ir besikapojantį savo rankas ir kojas. Vienintelis jį liečiantis klausimas yra kaip ir su kuo nusikirsti paskutinę ranką.

Jei perskaitei čia ką prirašiau, Vardeni Pavardeni, saldainis tau nuo Jurgelio. Kurių galų reikia kapotis tas galūnes, kurių galų nevykėliškai sunkintis gyvenimą? TAI YRA ESTETIŠKAI GRAŽIAU NEI BET KURIS KITAS VEIKSMAS. Viskas. Jokių daugiau prasmių.

Vagis su jumis. Jis silpnas ir sutrikęs, draskomas godulio. Vagis paneigs kiekvieną savo žodį. Vagiai gražus yra laisvasis universitetas. Šitas vagis yra moteris.

3 komentarai:

Anonimiškas rašė...

gogolis yra tarpsnis

Anonimiškas rašė...

man bijo makaaaaaaaaaaa

Anonimiškas rašė...

http://markonzo.edu http://www.ibpsa-england.org/talk/discussion/65/ashley-furniture-locations http://www.rottentomatoes.com/vine/showthread.php?t=1477725 http://www.iblogme.com/pressurewashers/ guang http://aviary.com/artists/Keno-keno http://www.primegrid.com/view_profile.php?userid=55275 winsworld datea http://saml.xml.org/blog/prilosec http://aviary.com/artists/Orbitz

 
Skaitiklis.lt - nemokama lankomumo statistika